Zit je met je handen in het haar en vind je heel veel studierichtingen leuk? Doe onderzoek naar wat het beste bij jou past en waar jij jezelf straks het liefste ziet.

Een paar tips om beter je keuze te kunnen maken:

 1. Doe een aantal studiekeuze tests. Ook al komen er soms onverwachte beroepen naar voren, het zet je vaak wel weer aan het denken of inspireert je om andere studierichtingen te bekijken.
  https://chatmetdean.nl/
  https://www.studiekeuze123.nl/studiekeuzetesten

 2. Ga bij jezelf te rade wat je nu al doet in je vrije tijd. Met welke vrienden ga je om en wat zijn hun toekomstplannen, welke video’s bekijk je graag, welke evenementen en parken bezoek je veel. 

 3. Probeer wat verder in de toekomst te kijken. Waar zie jij jezelf over 10 jaar? Ben je een echte doener of zou je meer willen ondernemen en leidinggeven?  

 4. Maak een top 3 van de studierichtingen of opleidingen die jou het leukst lijken en bezoek open dagen. Probeer ook zoveel mogelijk het eerlijke verhaal te horen van studenten van die opleidingen.

 5. Tot slot, overleg met je ouders. Zij kennen jou het beste en kunnen je helpen echt vanuit te hart te kiezen.

Misschien weet jij al van kleins af aan wat je later wil worden: iets met dieren. Dan is kiezen voor een studie niet zo moeilijk want afhankelijk van jouw niveau kun je kiezen uit 3 opleidingen:

 • Medewerker dierverzorging niveau 2 (BOL)
 • Vakbekwaam medewerker dierverzorging niveau 3 (BOL)
 • Bedrijfsleider dierverzorging (BOL) niveau 4, 3 jaar of verkort in 2 jaar
 • Paraveterinair dierenartsassistent (BOL) niveau 4, 4 jaar of verkort in 2 jaar.

Waarom Dier en Paraveterinair bij Aeres mbo Barneveld

Kom ook naar de open dag! Meld je nu aan!
Loop een ├ęchte schooldag mee Meld je nu aan!
Inschrijven opleiding Meld je nu aan!